AIOS tweedaagse Palliatieve Zorg

GEANNULEERD
In het najaar van 2023 vindt weer een landelijke tweedaagse cursus palliatieve zorg voor AIOS van alle medisch specialismen plaats. Tijdens deze interactieve en praktische cursus wordt onder andere gewerkt aan communicatievaardigheden, symptoommanagement, interdisciplinair samenwerken, ethiek, cultuursensitiviteit, spiritualiteit en psychologische ondersteuning.
Voorafgaand aan de tweedaagse wordt een e-learning doorlopen.

Stayokay Soest

 

Helaas is onderstaande scholing geannuleerd!!

 

 

Datum

2 en 3 november 2023

Tijden

Donderdag 2 november van 9.00 - 21.30 uur (inclusief diner en avondprogramma)
Vrijdag 3 november van 8.30 - 16.00 uur

Locatie

Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG Soest

Organisatie

Samenwerkende Academische Expertisecentra Palliatieve Zorg o.l.v. Yvette van der Linden en Els Roelofs, LUMC Leiden en Marieke van den Brand, Radboudumc Nijmegen, met ondersteuning van Liesbeth van Hoef, EPZM MUMC+.

Inhoud

Palliatieve zorg is zorg die de kwaliteit van leven verbetert van patiënten en naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. Hierbij zijn voorkomen en verlichten van lijden op zowel het fysieke, psychische, sociale en spirituele domein, met oog voor behoud van autonomie, goede informatie en keuzemogelijkheden belangrijk. Multidisciplinair en interdisciplinair samenwerken binnen 1e en 2e lijn is hierbij essentieel.

Palliatieve zorg is in Nederland generalistische zorg, zo nodig specialistisch ondersteund door consulenten van de diverse palliatieve adviesteams. Dit betekent dat alle zorgverleners basiskennis dienen te hebben van palliatieve zorg. In de meeste medische vervolg opleidingen voor artsen wordt onvoldoende tijd en aandacht voor palliatieve zorg ingepland.

De samenwerkende academische Expertisecentra Palliatieve Zorg organiseren op 2 en 3 november 2023 alweer de vijfde jaarlijkse landelijke 2-daagse cursus palliatieve zorg voor AIOS voor alle medisch specialismen.
Tijdens deze interactieve en praktische cursus wordt o.a. gewerkt aan cultuursensitiviteit, communicatievaardigheden, symptoommanagement, interdisciplinair samenwerken, ethiek, spiritualiteit en psychologische ondersteuning.

Voorafgaand aan deze tweedaagse wordt door deelnemers een e-learning doorlopen.

Zie HIER het programma (concept).

Doelgroep

Arts assistenten in opleiding tot medisch specialist, huisarts of specialist ouderengeneeskunde, bij voorkeur in tweede helft van de opleiding.

Overnachting

Je kunt zelf een overnachting regelen bij Stayokay Soest of een andere locatie in de buurt. Bij Hotel Fletcher Het Witte Huis in Soest wordt een aangepast tarief gehanteerd als je vermeld dat je via het Radboudumc komt.

Kosten

350 euro (inclusief koffie/thee, lunch, diner op donderdag en het avondprogramma op donderdagavond), exclusief overnachting.
Te betalen direct bij de inschrijving. U ontvangt gelijk per e-mail een bevestiging en factuur

Restitutiebeleid

Binnen 14 dagen voor aanvang van het fysieke evenement wordt geen restitutie verleend.
Meer dan 14 dagen voor aanvang van het fysieke evenement 50% van de overeengekomen prijs.
Men mag een collega als vervanging opvoeren, hiervoor worden 25 euro administratie kosten in rekening gebracht.

Inschrijven

Inschrijving gesloten vanwege het annuleren van de scholing.
Voor meer informatie mail naar liesbeth.van.hoef@mumc.nl

Sluit de enquête